OM DU EIER MEG IKKE

Foto: Astrid Waller

Foto: Astrid Waller

KINE & DU EIER MEG IKKE

Da jeg selv kom meg ut av fysisk og psykisk vold og overgrep fra en tidligere samboer, begynte jeg å jobbe meg ut av traumene i behandling. Der og da bestemte jeg meg for å snu det vonde til noe positivt ved å hjelpe og støtte andre utsatte.

Her kunne jeg bruke egenopplevde hendelser i mitt møte med andre traumeoverlevere.

Du eier meg ikke er et lavterskeltilbud til deg som har opplevd vold og / eller seksuelle overgrep i nær relasjon. Vi er også for deg som står i det akkurat nå, og som trenger inspirasjon og hjelp til å finne veien ut.

Du eier meg ikke er også et tilbud for pårørende, eller om du har en du er bekymret for, og trenger noen å rådføre deg med som har stått i samme situasjon som en selv. 

Vi er ikke et behandlingstilbud, men et lavterskeltilbud.

Mange finner trøst og styrke i å snakke med mennesker som har opplevd det samme en selv. Dette behovet ønsker jeg å dekke da jeg har sett stor verdi i disse samtalene.

Etter at jeg startet Du eier meg ikke har henvendelsene økt fra utsatte som søker hjelp. Vi har defor et samarbeid med bistandsadvokat som kan bistå deg med rådføring, anmeldelse, besøksforbud, rettssak og erstatningskrav.

Av erfaring vet jeg at første steg mot hjelp er ekstremt vanskelig. Man er redd for å ikke bli trodd og gjør situasjonen verre. Jeg tilbyr selvsagt å ta kontakt med advokat og / eller politiet for deg samt være en støtte for deg under avhør og rettssak.

Vold & overgrep i nær relasjon er min store hjertesak, og som jeg brenner inderlig for. Jeg håper at alle som har behov tar kontakt.

Alle samtaler er beskyttet og underlagt full taushetsplikt.

Du eier meg ikke er kjønnsnøytralt, og alle er velkommen til å ta kontakt.

Kampen for rettferdighet og et trygt liv er noe jeg kommer til å kjempe for så lenge behovet er der!

Jeg ser fram til å forebygge, spre informasjon og kunnskap som igjen gir forståelse.

Alle har rett på et liv uten vold og overgrep!

Alle skal finne trygghet i sitt eget hjem!

#sammenervisterkere

TJENESTER

SAMTALE

DU EIER MEG IKKE stiller opp til samtale med deg som lever i eller har levd med vold og overgrep.


STØTTE

DU EIER MEG IKKE hjelper deg i kontakt med helse- og rettsvesen   samt støtte i rettssak.

SAMTALE

DU EIER MEG IKKE stiller opp til samtale med deg som pårørende i og etter vold og overgrep. Er du redd for noen?

FOREDRAG

DU EIER MEG IKKE holder foredrag om vold og overgrep i nære relasjoner samt veien videre.

SAMFUNN

DU EIER MEG IKKE stiller opp i samfunnsnyttige arrangement.

INTERVJU

DU EIER MEG IKKE stiller opp til intervu for læring om problematikken rundt vold og overgrep i nær relasjon.

SOSIALE MEDIER

PRESSE

- Jeg trodde aldri jeg ville komme meg ut av forholdet i live

- Jeg tenkte: «Herregud, er det her en spøk?». Like etterpå tok han tak i beina mine, snudde meg opp ned og «vasket» gulvet med hodet og håret mitt som en mopp.

Ekskjæresten lo da hun forsøkte å få han til å stoppe.

Les hele artikkelen her

"Vit at du ikke er aleine"               sier Kine Pedersen Aamodt

I was hit, kicked, raped and abused by my partner for a year and a half. I was tortured and he threatened to hurt my family if i ever told anyone.

See how i finally got the courage to speak out, and how my life changed when i was heard and believed, and how this allowed me to rebuild myself and regain my confidence.

This is my story,                                     Se hele filmen fra The Human Aspect her

Ble utsatt for voldtekt og mishandling av egen samboer

I dommen kommer det også frem at ekssamboeren fikk Kine til å legge hendene bak på ryggen slik at han fritt kunne bokse løs på magen hennes.

Dersom hun bøyde seg eller trakk seg vekk, slo han henne flere ganger fordi hun ikke hadde latt han bli «ferdig».

Han kunne også la seg inspirere av kampsportvideoer fra YouTube, hvorpå Kine måtte være «prøvedukke» for ham.

Les hele artikkelen her


Statsadvokat Guro Hansson Bull var aktor i saken mot den domfelte 30-åringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsadvokat Guro Hansson Bull var aktor i saken mot den domfelte 30-åringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

- Noe av det styggeste jeg har vært borti

I dommen står det også at 26-åringen ble voldtatt flere ganger etter at paret hadde kranglet. En av voldtektene fant sted på et sykehus i forbindelse med at hun var innlagt.

Voldtatt på sykehus

- Begge de fornærmede trodde at de skulle dø og har tenkt at det kanskje var like greit. Denne saken er noe av det styggeste jeg har vært borti. Det har vært massiv og grov vold hele tiden over lang tid, sier advokat Jorun Seegaard Dahlberg, som var bistandsadvokat for de to kvinnene, til ABC Nyheter.

Les hele artikkelen her
Lær å håndtere din overgrepshistorie

Kveldens paneldeltagere: Stand up komiker og forfatter Adam Schjølberg, Kine fra stiftelsen «Vi tror deg» og Irene Catalina Aunan fra Dixi-senteret.
Ordstyrer: Jimmy Westerheim, grunnlegger av The Human Aspect

Dixi ressurssenter mot voldtekt og stiftelsen The Human Aspect har gleden av å inviterer til visning av Kine Pedersen Aamodt sitt dybdeintervju, for The Human Aspect, etterfulgt av en panelsamtale rundt intervjuets tema: abuse. Dybdeintervjuet tar for seg Kines tøffeste livsutfordring hvor hun ble slått, voldtatt og misbrukt av hennes tidligere partner i et og et halvt år. Videre truet han med å skade hennes familie dersom hun fortalte noen om hva som foregikk. Panelsamtalen skal ta for seg veien ut av psykisk og fysisk vold, og hvordan håndtere traumer som følge av dette.

Les hele artikkelen her


Døra hjemme måtte alltid være ulåst, så jeg kunne rømme ut

I over ett år fryktet Kine (28) at samboeren skulle drepe henne. Så klarte hun å ringe en venn ...

Hvorfor ble du?

Kines øyne er store og blågrå, og har sett ting de færreste kan forestille seg at en kjæreste kan gjøre. Når hun stiller til intervju nå, er det først og fremst for å gi andre håp. Da hun selv satt i det hun mentalt opplevde som en mørk kjeller, leste hun om alle sakene som ble anmeldt men henlagt, og syntes det var skremmende, forstod ikke engang hvorfor hun skulle gidde å anmelde.

Les hele artikkelen her


PODCASTER

SYKT ÆRLIG MED MARTINE

EPISODE 105 DEL 1

I over ett år ble Kine mishandlet av kjæresten. På det groveste vasket han gulvet med håret hennes.

Fra dommen:

"Tiltalte truet også ofte fornærmede med å drepe henne og hennes familie. Han sa blant annet at han ville drepe familien hennes om hun sa fra til dem om hva som hadde skjedd. Han skulle spare henne til slutt, slik at hun først fikk oppleve å miste hele familien. Han truet også med at lillesøsteren til fornærmede skulle utsettes for en «ulykke» om hun sa noe. Ved en annen anledning truet han med å voldta lillesøsteren foran øynene til fornærmede. Han sa også at ingen ville tro på henne om hun gikk til politiet, fordi det sto «ord mot ord». Dersom han fikk straff skulle det bli et mareritt for henne. Han hadde andre folk som kunne håndtere det, eller han skulle ta henne når han en dag kom ut."

Hør episoden her:

https://open.spotify.com/episode/5pG38GxsHcESRrnRHscpUV


SYKT ÆRLIG MED MARTINE

EPISODE 106 DEL 2

"Voldsbruken kunne være av ulik art. Han kunne slå hodet hennes mot veggen, og han tok ofte kvelertak på henne. Han slo henne også i kroppen og i ansiktet. Han kunne slå med knyttet neve i kjevene hennes, og han slo ofte med knyttet neve på siden av hodet hennes over hårfestet. Han kunne også slå med begge hendene mot ørene hennes, og hun hadde ofte «bryterører». Han slo også med knyttet neve mot magen hennes, og han kunne sparke henne i beina og i magen. Han slo henne også på lårene og rumpa med et skojern i plast."

Høsr episoden her:

https://open.spotify.com/episode/3wo1b8hhhcrfOzhOGj7POB


KLIMAX MED SEXOLOG MARIA

VOLD & OVERGREP I NÆRE RELASJONER

Sexolog Maria K. Ebbestad har besøk av Kine Pedersen som er grunnlegger av @dueiermegikke en støttegruppe for de som har opplevd vold, voldtekt og overgrep. Hør hennes sterke historie og hvordan hun kom ut av et forhold ingen fortjener. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Hør episoden her:

https://open.spotify.com/episode/4vJ9Iui1GYyq5bIzU5p2vE


DET SOM IKKE DREPER DEG

KINES HEMMELIGE MARERITT

2022-05-10 : Med Morten Hegseth

Hver eneste dag trodde Kine at hun skulle dø. Mannen hun delte livet sitt med mishandlet henne fysisk, psykisk og seksuelt i over ett år. Dette er hennes historie. Hvis du behøver noen å prate med kan du kontakte volds- og overgrepslinjen på telefonnummer 116 006, eller kontakte @dueiermegikke.

Produsert av Karoline Marie Enoksen og Marte Vedde.


Hør episoden her:

https://podme.com/no/det-som-ikke-dreper-deg/785487


BESTILL VÅRE TJENESTER

                         Bestill time hos oss. Du vil snart motta en bekreftelse på e-post.

TA KONTAKT MED OSS